Vijesti

Visa Europe pokreće Visa Europe Collab, međunarodni inovacijski centar

12/10/2015

Press Release Image

London, svibanj 2015. – Visa Europe najavila je pokretanje svog novog međunarodnog inovacijskog centra pod nazivom Visa Europe Collab. Surađujući s mrežom partnera iz digitalnog ekosistema i financijske tehnologije, Visa Europe Collab startupovima i tehnološkim poduzetnicima pruža uvid, alate i povezanost kako bi skovali tehnologije i usluge koje će izmijeniti usluge plaćanja.

“Visa je u jedinstvenoj poziciji u kojoj može pomoći inovatorima u razvoju i rastu njihovih ideja”, rekao je Steve Perry, osnivač i jedan od kreatora Visa Europe Collaba. “Visa Europe ima više od 50 godina iskustva u industriji, kao i povezanost s više od 3,000 europskih banki članica i financijskih organizacija. Sada, kroz inovacijski centar, stvaramo mrežu partnera i zajednicu pomoću koje ćemo moći pružiti mentorstvo, savjete i iskustvo koje poduzetnici i startupovi trebaju kako bi svoje ideje prenijeli iz skica u komercijalni svijet.”

U prvoj godini djelovanja Visa Europe Collab centar za cilj si je zadao provesti minimalno 20 ideja kroz jedinstveni proces u trajanju od 100 dana, u kojem će ideje proći kroz kvalifikaciju, testiranje tržišta i dizajn do dokazivanja koncepta. Od koncepata koje dovrše proces dokazivanja, izabrat će se najbolje, komercijalno pogodne usluge koje će se predati u sjedište Vise gdje će ih se oblikovati kako bi postale potpuno „odrasle“ usluge koje se tad mogu ponuditi bankama članicama, potrošačima i partnerima diljem Europe.

Širok raspon partnera Visa Europe Collab centra uključuje dizajnersku agenciju Seren, Cass Business School, i akcelerator Digital Catapult. „Ključ Visa Europe Collab centra je suradnja“, nastavlja Perry. „Ne radi se o preuzimanju startupova ili kupovini dionica: umjesto toga, najinovativnijim europskim tvrtkama dajemo pristup mentorstvu, uslugama, istraživanju i razvoju od strane zajednice organizacija koje razmišljaju u istom smjeru, a koje žele promijeniti odnos koji korisnici imaju prema plaćanjima. Kroz proces od 100 dana, poduzetnici će dobiti jedinstvenu priliku da surađuju s najboljim umovima u području plaćanja i da svojim idejama udahnu život i otvore put do velikog broja potencijalnih korisnika vodećih banaka u cijeloj regiji.“

Prvotno baziran u Londonu, Visa Europe Collab brzo će otvoriti druge podružnice, uključujući Tel Aviv i Berlin. “Svijet financijske tehnologije nikad nije bio uzbudljiviji, počevši od nosive tehnologije do utjecaja virtualnog na način na koji korisnici vrše plaćanja” dodaje Perry. “Smatramo ovo vrijeme idealnim za pokretanje centra. Vjerujemo da možemo pružiti ljepilo koje će vezati brojne dionike, kao što su inovatori, banke, trgovci, mobilni operatori i vlade, kako bi stvorili ekosistem, te na koncu, pružili najbolje usluge plaćanja.”