Vijesti

VISA Europe sklopila partnerstvo s FIA Formula E prvenstvom

12/10/2015

Press Release Image

Monako, svibanj 2015: Vodeći europski pružatelj usluga plaćanja, Visa Europe, novi je sponzor FIA Formula E prvenstva, svjetskog prvenstva formula bolida pokretanih isključivo na struju. U sklopu ugovora, Visa Europe postat će službeni partner za platne usluge na utrkama Monako ePrix 9. svibnja, DHL Berlin ePrix 23. svibnja i London ePrix, 27. i 28. svibnja.

Partnerstvo koje su zajedno predstavili Mark Antipof, direktor prodaje i marketinga Visa Europe i Alejandro Agag, CEO Formule E, na snagu će stupiti odmah, osiguravajući povezanost ljubitelja Formule E u Europi i tvrtke Visa, kroz kombinaciju društvenih, digitalnih i tradicionalnih marketinških aktivacija.

„Ovo partnerstvo vidimo kao savršenu kombinaciju dva zaista inovativna brenda. Vizija tvrtke Visa Europe je provesti inovacije diljem Europe, čineći plaćanja jednostavnijim, pametnijim i sigurnijim nego ikad prije. S ambicioznim pristupom Formule E prema revoluciji utrka električnih automobila i budućnosti motora automobila, radi se o savršeno komplementarnom partnerstvu koje će približiti budućnost u svakom pogledu. Kroz ovo partnerstvo, naša misija je postaviti fanove u samo srce utrke. U sljedećem razdoblju najavit ćemo uzbudljive aktivnosti koje će kulminirati u finalu sezone, tijekom utrke London ePrix.“ – rekao je Mark Antipof.

Alejandro Agag, director Formule E, dodao je: “Cilj Formule E je provesti promjene u smjeru električne budućnosti, istovremeno promovirajući čiste energetske tehnologije i održivost. Posvećenost Visa Europe prema inovacijama, veliko iskustvo unutar tržišta i širok doseg čini ovo parnerstvo jasnim i smionim korakom prema realizaciji budućnosti.”

Počevši od lipnja 2015., Formula E je novo prvenstvo FIA-e, prvo prvenstvo za automobile pokretane isključivo na struju. U prvenstvu će se natjecati 10 timova, brzinom do 225 kmh, u 10 svjetskih metropola, uključujući Monako, Berlin i London. 10 timova, svaki s dva vozača, utrkivat će se na ugovorenim rutama u središtima gradova, stvarajući jedinstvenu i uzbudljivu seriju utrka dizajniranu za novu generaciju ljubitelja motosporta.