Vijesti

Visa Europe najavila VEDEP, novi program digitalizacije

18/05/2016

Press Release Image

London,18.svibnja: Visa Europe danas je najavila uvođenje novog digitalnog programa Visa Europe Digital Enablement (VEDEP), čiji je cilj pojednostavljivanje implementacije digitalnih novčanika trećih strana.

Partneri ovog programa su Google i platforma Android Pay te vodeće banke u Ujedinjenom Kraljevstvu. Program VEDEP bankama i tehnološkim kompanijama omogućuje „ključ u ruke“ infrastrukturu koja uključuje sigurnosnu Visa tokenizacijsku tehnologiju, predstavljenu prošle godine.

Visa Europe usluga tokenizacije (VEPTS) omogućuje korisnicima čuvanje podataka sigurnim, neovisno o tome na koji način izvršavaju plaćanje mijenjajući ih jedinstvenom šifrom – tokenom – za stvarne informacije o računu tako da neovisno o tome gdje se čuvaju podaci, osnovni podaci o kartici ostaju neotkriveni.

Tokenizacija dokazano olakšava prelazak izdavatelja kartica na sustav digitalnih novčanika poput Android Paya.

Sudjelovanjem u programu VEDEP, banke će automatski ostvariti pristup bilo kojoj trećoj strani koja nudi uslugu digitalnih novčanika, a koja je uključena u VEDEP. To svim sudionicima omogućuje:

  • bržu integraciju bez kompliciranih bilateralnih pravnih sporazuma,
  • komercijalnu infrastrukturu bez provizije između tehnoloških partnera i banaka
  • pojačanu sigurnost i zaštitu podataka korisnika kroz Visa sigurnosnu tehnologiju tokenizacije i
  • prednost veličine jer će pružateljima usluga digitalnih novčanika omogućiti pristup u mrežu s više od 3000 banaka s kojima Visa Europe surađuje.

“Banke se danas suočavaju s brojnim izazovima zbog brzorastućih promjena u tehnologiji, zbog čega smo uzbuđeni što predstavljamo VEDEP kojim ćemo im omogućiti brži i jednostavniji put kojim će doći do digitalnih novčanika treće strane, uz sigurnosnu tokenizacijsku tehnologiju”, rekao je Norman Butler, izvršni direktor korporativnog razvoja za Visa Europe. “Mobilna plaćanja očekuju veliki eksponencijalni rast u nadolazećim godinama, a uz pomoć Androida sve više i više ljudi će iskusiti prednosti mobilne mreže, zbog čega smo jako sretni što je Google naš partner u predstavljanju VEDEP-a.”

VEDEP program uvodi se u Ujedinjenom Kraljevstvu te će se u nadolazećim mjesecima proširiti diljem Europe.