Vijesti

Visa otvorila novi Inovacijski centar u Londonu i omogućila klijentima u Europi pristup Visinoj razvojnoj platformi

23/02/2017

London, veljača 2017.: Visa Inc. (NYSE: V) danas je lansirala Visin Inovacijski centar u Londonu, koji je smješten u europskom sjedištu kompanije u londonskom Paddington Basinu. Prostor od preko 1.000 kvadratnih metara, najveći u globalnoj mreži inovacijskih centara, okolina je koja omogućuje integraciju i interakciju i u kojoj Visa može blisko surađivati s financijskim institucijama, trgovcima i drugim partnerima kako bi razvili sljedeću generaciju rješenja za plaćanje.

U prostoru će se odvijati praktične prezentacije kako bi se postigla reakcija i interakcija posjetitelja, uključujući prezentacije aplikacija Interneta stvari (eng. Internet of Things, IoT) u umreženim okolinama automobila i domova, kao što je plaćanje osiguranja automobila ili naručivanje namirnica putem hladnjaka. Posjetitelji će također iskusiti budućnost trgovine koristeći virtualnu stvarnost kako bi odabrali mjesto za sjedenje na nadolazećoj utrci Formule E, ali i biometrijsku autentifikaciju kako bi plaćali ulaznice.

Visa je također objavila da će financijsko-tehnološki razvojni stručnjaci diljem Europe moći koristiti Visinu razvojnu platformu kako bi kreirali nove i sigurne načine plaćanja. Razvojni stručnjaci trgovaca, financijskih institucija, tehnoloških kompanija i startupova sada mogu odabrati dostupne dijelove sučelja za programiranje aplikacija (API), zatim paketa za razvoj softvera (SDK) i dokumentacije kako bi kreirali sljedeću generaciju aplikacija za trgovinu.

Rajesh Agrawal, Zamjenik gradonačelnika za poslovanje, rekao je:

„London je globalni lider u financijama i tehnologiji jer smo uspješno kombinirali našu tradicionalnu snagu pružanja financijskih usluga s talentom za tehnologiju koji je u porastu i s našim inovativnim i poduzetničkim duhom. Budući da sam i sȃm uspješan poduzetnik u sektoru financija i tehnologije, razumijem da često kompanije trebaju malo pomoći kod pretvaranja začetka dobre ideje u nešto zbilja transformativno. Upravo sam zato oduševljen što je Visa lansirala ovaj novi Inovacijski centar u Londonu budući da služi kao dodatni poticaj našem perspektivnom globalnom tehnološkom i financijsko-tehnološkom ugledu, dokazujući da je London otvoren za nove ideje i inovacije.“

Visin Inovacijski centar u Londonu

Novi centar u Londonu pridružio se globalnoj mreži inovacijskih centara i studija u tehnološkim žarištima, uz Berlin, Dubai, Miami, San Francisco, Singapur, Sao Paulo i Tel Aviv.

„Ono što čini pristup u našim inovacijskim centrima jedinstvenim je suradnja s klijentima kako bi se riješili stvarni životni problemi, poteškoće potrošača ili problemi kompanija pri uporabi digitalnih rješenja,“ rekao je Jim McCarthy, izvršni dopredsjednik za inovaciju i strateška partnerstva u Visi. „Doživjeli smo veliki uspjeh koristeći ovaj pristup u našim centrima diljem svijeta i jako smo uzbuđeni zbog otvaranja vrhunskog i suvremenog centra u Europi.“

Kako se industrija plaćanja preusmjerava s plastičnog na digitalno i kako se novi igrači pridružuju tradicionalnim dionicima u domeni plaćanja, Visina misija je da osigura da svi uređaji povezani na internet, aparati ili nosivi uređaji postanu sigurno mjesto za trgovinu. Visina globalna mreža inovacijskih centara važan je dio ove misije, kroz poticanje inovacija i stvaranje okoline koja omogućava Visi povezivanje i suradnju sa širokim spektrom partnera i klijenata:

Aktivacija: Interaktivna okolina centra omogućuje klijentima i partnerima sve što im je potrebno kako bi radili na novim digitalnim rješenjima, u prostoru koji je razvijen tako da potiče dinamičku interakciju, eksperimentiranje u stvarnom vremenu i brzi razvoj prototipa.

Iskustvo: Visa naglašava pristup dizajnu koji je usmjeren na čovjeka, gdje je razvoj proizvoda usredotočen na potrošače i donosi stvarne prednosti korisnicima.

Suradnja: Klijentima i partnerima omogućena je interakcija s Visinim stručnjacima za plaćanje, uz pristup Visinoj tehnologiji. To uključuje i sučelja za programiranje aplikacija (API) i pakete za razvoj softvera (SDK), koji su dostupni kroz Visinu razvojnu platformu.