Vijesti

Visa pokrenula inovacijski program Everywhere Initiative u Europi

27/02/2017

Press Release Image

Barcelona, Španjolska – veljača 2017. – Visa je danas najavila širenje programa inovacija Everywhere Initiative u Europu. Cilj je ove inicijative potaknuti razvoj “sljedeće velike stvari” koja će promijeniti sustav plaćanja, s obzirom na preusmjeravanje industrije plaćanja s plastike na digitalno.

Sudionici u prvom Visinom programu Everywhere Initiative u Europi natjecat će se za nagradu u iznosu do 50.000 eura, pri čemu će potporu za razvoj ideje dobiti ili od Vise, ili kroz poslovno partnerstvo jednog od Visinih partnera. Program omogućuje i pristup Visinim API sustavima, mentorima i tehnolozima.

Uz europski program, Visa će tijekom 2017. godine i dalje poticati inovacije u sklopu programa Everywhere Initiatives u Sjevernoj i Južnoj Americi te u Aziji.

“U izrazito dinamičnoj industriji, Visin program inovacija Everywhere Initiative osmišljen je kao platforma koja omogućava razvoj i testiranje ideja koje će riješiti poslovne izazove, nadahnuti razvoj novih proizvoda, podržati naše korisnike i oblikovati našu kulturu inovacija”, izjavio je Shiv Singh, viši potpredsjednik za inovacije i strateška partnerstva u Visi Inc.

“Iza širenja programa u novu regiju stoji želja da industriju plaćanja približimo talentiranim poduzetnicima i njihovim fantastičnim idejama. Radujemo se svježim rješenjima koja očekujemo u europskom tržištu u nadolazećim mjesecima.“

Početkom ožujka poziv na sudjelovanje u natječaju Visa će uputiti poželjnim partnerima, a zadatak će biti predstaviti svoje poslovno rješenje nastalo na temelju jednog od tri briefa:

Izazov lokalne zajednice: Kako tehnologija digitalnih plaćanja može stvoriti proizvode koji povezuju ljude i obogaćuju lokalnu zajednicu?

Regionalni međugradski izazov: Kako mobilne tehnologije i uređaji spojeni na internet transformiraju iskustvo međugradskog putovanja?

Izazov međunarodnog putovanja: Kako novi proizvodi i usluge, temeljene na Visa API sustavu mogu pružiti iskustvo međunarodnog putovanjakoje prolazi glatko i bez problema.

Više detalja o natjecanju možete pronaći ovdje.

Natjecanje uživo na MWC-u

Kako bi predstavila prvi europski program Everywhere Initiative, Visa će 27. veljače na Mobile World Congressu održati live natjecanje pet tehnoloških kompanija koje se bore za nagradu od 25.000 eura u gotovini.

U natjecanju sudjeluju sljedeće kompanije:

Biowatch, Švicarska: Omogućava NFC plaćanja i autentifikaciju temeljenu na mreži vena u ljudskom tijelu putem sata koji je povezan na Bluetooth.

Maintool, Francuska:Rade za razvoju pametnih traka koje, spojene na bilo koji sati, prate životne funkcije osobe koja ga nosi.

Evopark, Njemačka: Pomaže korisnicima pronaći parkirno mjesto u okolnim garažama, uz jednostavnu opciju mjesečnog plaćanja.

Wia, Irska: Nudi platformu baziranu na oblaku za rješenja interneta stvari (engl. Internet of Things, IoT), s dostupnim back-end uslugama poput server menadžmenta, pohrane i repliciranja podataka.

Kwik, Izrael: Putem tipke spojene na Wi-fi omogućava korisnicima trenutačnu kupnju proizvoda i usluga brojnih trgovaca i drugih pružatelja usluga.

O pobjedniku će odlučivati žiri u sastavu Alejandro Agag, CEO Formule E Operationsa; Jean-Claude Deturche, viši potpredsjednik tvrtke Gemalto; Mark Antipof, izvršni direktor za odnose s klijentima u Visi; Sam Shrauger, viši potpredsjednik digitalnih rješenja u Visi; te Shiv Singh, viši potpredsjednik inovacija i strateških partnerstva u Visi.

O programu Visa Everywhere Initiative

Everywhere Initiative Visin je program inovacija osmišljen s ciljem pronalaska „sljedeće velike stvari“ u sustavu plaćanja, s obzirom na preusmjeravanje industrije plaćanja s plastike na digitalno. Također, cilj je programa omogućiti novim kompanijama da se priključe tradicionalnim dionicima u industriji plaćanja.

Program je započeo u SAD-u 2015. i do danas je u njemu sudjelovalo više od 1000 start up kompanija koje su zajedno prikupile 1,7 milijardi dolara preko donacija, te iznjedrile 60 finalista i 14 izabranih pobjednika.