Vijesti

Visa obustavlja sve operacije u Rusiji

05/03/2022

ZAGREB – 5. ožujka 2022. Visa Inc. (NYSE:V) danas je objavila da obustavlja svoje poslovanje u Rusiji.

Visa će odmah sa svojim klijentima i partnerima u Rusiji započeti raditi na obustavi svih Visa transakcija tijekom sljedećih dana. Nakon toga, sve transakcije pokrenute s Visa karticama izdanim u Rusiji više neće funkcionirati izvan zemlje i sve Visa kartice izdane od strane financijskih institucija izvan Rusije više neće raditi unutar Ruske Federacije.

"Prisiljeni smo djelovati nakon ničim izazvane ruske invazije na Ukrajinu i neprihvatljivih događaja kojima smo svjedočili", rekao je Al Kelly, predsjednik i glavni izvršni direktor Visa Inc. "Žalimo zbog posljedica po naše cijenjene kolege, klijente, partnere, trgovce i vlasnike kartica koje opslužujemo u Rusiji. Ovaj rat i stalna prijetnja miru i stabilnosti zahtijevaju da odgovorimo u skladu s našim vrijednostima.”

O Visi:

Visa Inc. (NYSE: V) jedan je od svjetskih lidera u olakšavanju transakcija između potrošača, trgovaca, financijskih institucija i državnih tijela u više od 200 zemalja i teritorija. Naša je misija povezati svijet kroz najinovativniju, najprikladniju, najpouzdaniju i najsigurniju mrežu plaćanja, omogućujući pojedincima, tvrtkama i gospodarstvima da napreduju. Vjerujemo da gospodarstva koja uključuju sve svugdje, podižu svakoga svugdje i vide pristup kao temelj budućnosti kretanja novca. Saznajte više na https://www.visa.com.hr/.