Visa and Paris 2024 logo ©

Upoznajte Anđelu

Anđela Mužinić Vincetić oduvijek je voljela sport i trenirala je odbojku do 13. godine.

Bila je vrlo obećavajuća sportašica sve do tragične automobilske nesreće 2006. godine zbog koje će doživotno biti u invalidskim kolicima. Unatoč svemu, nije dopustila da je to spriječi u tome da postane natjecateljska sportašica. Vincetić opisuje stolni tenis kao sport u kojem se „u potpunosti pronašla”. 

Vincetić ima legendarnu karijeru i u pojedinačnoj i u ekipnoj disciplini. Njezina partnerica u parovima, Helena Dretar Karić, upoznala ju je sa sportom para stolnog tenisa dok se oporavljala od nesreće. Četiri mjeseca kasnije počela je trenirati para stolni tenis, a ostalo je povijest.

Anđela je osvojila svoju prvu veliku medalju 2013. godine kada je osvojila zlato na Europskom prvenstvu zajedno s Karić. Njezin se uspjeh na turnirima nije tu zaustavio jer je do danas osvojila još 5 zlatnih, 2 srebrne i 2 brončane medalje. Na Svjetskim prvenstvima osvojila je također 2 srebrne i 2 brončane medalje.

Vincetić je osvojila srebrnu medalju s Dretar Karić u kategoriji 1-3 stolnog tenisa tijekom Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine, a dvojac je također osvojio brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Vincetić s nestrpljenjem iščekuje nastavak osvajanja medalja dok se sprema za Pariz 2024.

Flag icon ©

Hrvatska

para table tennis pictogramme

Para stolni tenis

Trophy Icon ©

6 zlatnih, 5 srebrnih i 5 brončanih medalja

Proslavite sport za cijeli svijet uz Visu

Kao službeni partner u tehnologiji plaćanja, Visa s ponosom na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. isporučuje inovativna rješenja za plaćanje, uz programe koji podržavaju olimpijske i paraolimpijske sportaše diljem svijeta.