Visa and Paris 2024 logo ©

Upoznajte Mateu

Matea Jelić počela je trenirati taekwondo kada je bila u prvom razredu i odmah se zaljubila u taj sport. Kaže da ju je podrška njezinih trenera i obitelji gurala kroz ranije godine, čak i kad joj je bilo najteže.

Njezina odluka da ostane vjerna sportu pokazala se plodonosnom jer sada je jedna od najnagrađivanijih taekwondo sportašica na svijetu. Nakon godina rigoroznog treninga, Matea je eksplodirala na međunarodnoj sceni 2014. godine kada je osvojila Svjetsko juniorsko prvenstvo. Od tada, gotovo svake godine osvaja medalje na velikim međunarodnim turnirima, uključujući 7 medalja na Svjetskom taekwondo Grand Prix-u, zlatnu medalju na Svjetskom taekwondo Grand Slam-u 2019. godine te brončanu i zlatnu medalju na Europskim prvenstvima.

Godine 2021. imala je svoj olimpijski debitantski nastup na Ljetnim igrama u Tokiju, gdje je dokazala da je jedna od najboljih taekwondo sportašica na svijetu osvajanjem zlatne medalje u kategoriji do 67 kg. Samo nekoliko godina kasnije osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

Godine 2021. Matea je proglašena Hrvatskom sportašicom godine.

Flag icon ©

Hrvatska

taekwondo pictogramme

Taekwondo

Trophy Icon ©

5 zlatnih, 3 srebrne i 4 brončane medalje

Proslavite sport za cijeli svijet uz Visu

Kao službeni partner u tehnologiji plaćanja, Visa s ponosom na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. isporučuje inovativna rješenja za plaćanje, uz programe koji podržavaju olimpijske i paraolimpijske sportaše diljem svijeta.