Privatnost

Mi u Visa Europe želimo da imate sve potrebne informacije kako biste mogli donijeti odluke o svojoj privatnosti. Pravila privatnosti primjenjuju se na visaeurope.com, visaeurope.at, visa.de, visa.gr, visaitalia.com, visa.nl, visa.no, visa.pl, visaeurope.es, visa.se, visaeurope.ch i visa.com.tr te pridružene stranice koje posjeduje i vodi VISA Europe (“Stranice”).

Polica privatnosti opisuje vrste osobnih podataka koje prikupljamo na našim stranicama, kako možemo koristiti te podatke i s kim ih možemo dijeliti. Naša Pravila privatnosti također opisuju mjere koje poduzimamo kako bismo zaštitili sigurnost podataka. Također, objašnjavamo kako nas možete kontaktirati kako biste (i) pristupili, ispravili ili obrisali podatke koje ste dali, (ii) povukli dopuštenje koje ste dali o obradi vaših podataka, (iii) rekli nam da se suzdržimo od slanja informacija o našim proizvodima i uslugama (iv) ili kako bismo vam odgovorili na sva pitanja koja biste mogli imati u vezi naše prakse vezane uz privatnost na internetu.

Informacije koje prikupljamo i kako ih koristimo

Možete odabrati dati svoje osobne podatke (kao što je vaše ime, adresa, telefonski broj i adresa elektronske pošte) na ovoj stranici. Ovdje pronađite načine na koje možete osigurati informacije I vrstu informacija koju želite dati. Također, mi vam govorimo i na koji način nam je dopušteno koristiti te informacije.

Informacije i zahtjevi za pomoć

Ako želite dobiti informacije ili podršku od Visa Europe možete to ostvariti kontaktirajući Visa Europe putem različitih poveznica elektronske pošte ili informacija na ovoj stranici. Specifični osobni podaci koje morate predati ovisit će o informacijama koje zahtijevate. Visa Europe će koristiti vaše podatke samo kako bi vas kontaktirala i pružila informaciju koju tražite.

Ankete

Povremeno možemo zamoliti posjetitelje naše stranice da ispune online anketu i online upitnike o njihovim aktivnostima, stavovima i interesima. Ako pristanete sudjelovati, vaše odgovore koristimo kako bismo dobili rezultate anketa i, ponekad, te rezultate sažeto objavimo na našoj stranici. Te odgovore zadržat ćemo samo kao anonimnu statistiku. Nikad nećemo otkriti, prodati ili ustupiti takve informacije trećoj strani. Ne provodimo, ne koristimo i ne zadržavamo bilo kakve osobne podatke o vama u vezi s vašim sudjelovanjem u anketi na web stranici ukoliko niste specifično pristali dati informacije

Marketing

Nećemo vam slati nikakve marketinške materijale (kao što su poruke koje opisuju ažuriranja, nove značajke ili promotivne ponude) osim ako ste dali svoj pristanak da to učinimo, na primjer, registrirajući se za primanje informacija o našim proizvodima i uslugama. Možete odabrati prestanak primanja takvih materijala u bilo koje vrijeme. Jednostavno pratite upute uključene u elektronskoj pošti ili pošaljite odgovor u kojem ćete navesti vaš zahtjev.

Kolačići i prijavni podaci

Koristimo tehnologiju kolačića kao dio statističkog izvještaja o našoj web stranici. Kolačić je mali dio informacije koji šalje web stranica, a koji je spremljen na vašem tvrdom disku od strane vašeg pretraživača interneta. Sadrži informacije koje bi stranica mogla zatrebati kako bi personalizirala vaše iskustvo (npr. rotiranje slika na visaeurope.com početnoj stranici) i prikupila statističke web podatke, kao što su informacije o tome koje stranice su posjećene, što je s njih preuzeto, domenu pružatelja internetske usluge i zemlje iz koje dolaze posjetitelji. (npr. aol.com), adrese stranica koje su posjećene netom prije i poslije posjeta stranici visaeurope.com. Informacije u kolačićima pomažu nam pratiti vašu aktivnost i “put klikanja” (odnosno put kojim se kreću posjetitelji našeg mrežnog središta kad posjećuju različite stranice).

Također koristimo standardne web prijavne podatke kako bismo mogli brojati posjetitelje i ocijeniti tehnički kapacitet naše stranice. To koristimo kako bismo saznali koliko ljudi posjećuje Visaeurope.com, pomaže nam organizirati stranice na najbolji način za korisnike, osigurati lako pretraživanje stranice i učiniti našu stranicu korisnom za posjetitelje. Bilježimo informacije o prometu na stranici ali ne i informacije o individualnim posjetiteljima naše stranice.

Koristimo Google Analytics kako bismo mjerili učinkovitost našeg oglašavanja i kako posjetitelji koriste naše stranice.

Odjeljak “Pomoć” u većini pretraživača će vam objasniti kako možete prestati prihvaćati nove kolačiće, kako dobiti obavijest kad primite novi kolačić i kako onesposobiti postojeće kolačiće. Ali zapamtite, bez kolačića nećete moći u potpunosti iskoristiti sve prednosti koje nudi naša stranica.

Informacije koje dijelimo

Visa Europe ne prodaje, ustupa, trguje ili na bilo koji drugi način odaje osobne podatke posjetitelja naše stranice, osim na način koji je ovdje opisan. Postoji mogućnost da će informacije koje su nam ustupili posjetitelji naše web stranice biti podijeljene s pružateljima usluga koje koristimo za izvršavanje različitih usluga u naše ime.

Ti pružatelji usluga ugovorom su vezani za naše principe o privatnosti i nemaju naše dopuštenje za korištenje ili otkrivanje informacija osim ako to nije potrebno za izvršavanje usluga ili funkcija za Visa Europe ili ako se radi o odgovaranju na pravne zahtjeve. Nisu ovlašteni od strane Visa Europe za korištenje informacija za vlastite marketinške svrhe.

Informacije o vama možemo otkriti (i) ako smo na to obvezani zakonom ili (ii) kao odgovor na zahtjev institucija pravne države.

Zadržavamo pravo prijenosa informacija koje imamo o vama u slučaju prodaje ili prijenosa cijelog ili dijela našeg poslovanja ili imovine. Ako se takva prodaja ili prijenos dogodi, uložit ćemo razumne napore kako bismo pokušali zatražiti da preuzimatelj koristi osobne podatke koje ste nam ustupili putem ove web stranice na način koji je u skladu s ovim Pravilima privatnosti. Ako ne želite da preuzimatelj u budućnosti koristi vaše podatke, trebali biste kontaktirati preuzimatelja.

Prijenosi izvan Europe

Visa Europe web stranice smještene su u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Postoji mogućnost prijenosa informacija koje ste ustupili putem stranice izvan vaše države ili izvan Europskog ekonomskog područja koje bi tad bile pohranjene u Velikoj Britaniji i/ili u Sjedinjenim Američkim Državama. Poduzeli smo potrebne mjere kako bismo osigurali da naši pružatelji hostinga osiguraju potreban stupanj zaštite vaših podataka.

Poveznice na druge stranice

Molimo vas zapamtite da pri korištenju poveznice koja vodi sa stranica Visa Europe na drugu web stranicu, Pravila privatnosti stranica Visa Europe više neće biti na snazi. Vaše pretraživanje i interakcija na bilo kojoj drugoj web stranici, uključujući bilo koju stranicu koja ima poveznicu sa stranicama Visa Europe, podložno je pravilima te stranice. Potičemo vas da pročitate pravila i politike stranica koje posjećujete kako biste bolje shvatili procedure prikupljanja, korištenja i dijeljenja osobnih podataka.

Sigurnost

Sigurnost osobnih podataka je od velike važnosti za nas. Održavamo prikladna administrativna, tehnička i fizička jamstva za očuvanje osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, slučajnog gubitka, izmjene, neovlaštenog dijeljenja ili pristupa, korištenja i bilo kojeg drugog nezakonitog oblika obrade osobnih podataka u našem vlasništvu.

Ažuriranje Pravila privatnosti

Visa Europe zadržava pravo promjene, prilagodbe ili ispravljanja ovih pravila u bilo kojem trenutku, ali neće smanjiti stupanj zaštite privatnosti koji je postavljen ovdje. Visa ozbiljno shvaća pitanje privatnosti i namjerava ostati na vodećoj poziciji kad su u pitanju pravila privatnosti i zaštita podataka. Povremeno ćemo ažurirati naša pravila privatnosti i objaviti ažuriranje na ovoj stranici.

Prava pristupa

Vi imate pravo tražiti od nas da vam ustupimo izjavu o vašim osobnim podacima koje obrađujemo, izmjenu vaših podataka ili brisanje informacija o vama, povlačenje pristanka koji ste dali za obradu vaših osobnih podataka ili da vas uklonimo s popisa mail adresa.

Kako nas kontaktirati

Ako imate bilo kakvih pitanja o našim pravilima u vezi informacija, molimo kontaktirati nas klikom ovdje: customersupport@visa.com

Pišite nam na:

VISA EUROPE LIMITED
1 Sheldon Square
London W2 6WH
United Kingdom
Attention: Data Protection Officer